De Jongen #65 | Naar Spanje of niet?

‘Pak de telefoon nou op!’ zei Ilona. Piep piep piep. ‘Stom joch.’ ‘Neemt hij niet op?’ zei Gavin toen hij van de bank af kwam, die bij de open haard stond. ‘Nee, hij neemt niet op.’ ‘Dat kan twee redenen hebben. 1. Hij is onderweg of 2. Hij wilt= niet dat je belt.’ ‘Dat kan wel goed zijn, maar we moeten nou toch echt met Eban praten.’ Ilona liep de keuken in en zette de waterkoker aan. Gavin stapte naar buiten en ging met de Mechelsteinse Krant in een luxe stoel hangen.

Klik hier voor meer informatie over De Jongen. 

Er klonk geluid uit de garage en daarna een scheldtirade. ‘Moet dit nou zo. Altijd die shit fietsen en die auto die in de weg staan.’ Chagrijnig kwam Eban de woonkamer binnenlopen en smeet zijn tas hard naar het aquarium toe, zodat de visjes schrokken en weg zwommen. ‘Waar zat je?’ sneerde zijn moeder die de scheldtirade had gehoord en de keuken uitkwam. ‘Nou Ilona, dat mag ook wel iets minder hoor. Maar goede vraag, Waar was je Eban?’ vroeg hij vriendelijk. ‘Ik was met Cid en Eline op het Van Bunderplein.’ ‘En wie zijn dat?’ vroeg Ilona. ‘Van school natuurlijk, Ilona.’ antwoordde Gavin.

‘Eban! Kom je even naar beneden?’ riep Gavin onder aan de trap. Boven ging er een deur open en Eban rende bijna van de trap af, zo snel. ‘Wat ist?’ vroeg hij. ‘We willen even met je praten over Spanje.’ Ze gingen in de woonkamer zitten op de leren banken en keken naar de TV. Het was koud in huis, vooral als je je naar buiten keek, waar het zonnetje heerlijk warm de aarde bescheen. ‘Wij vinden het niet verstandig als je gaat. Als ze je vinden, wat doen ze dan?’ vroeg Ilona. ‘Wie vinden me dan?’ ‘Ja, de Gemeenschap van Sant Pere Pescador natuurlijk.’ vulde Gavin zijn vrouw aan. ‘Ahh.’

Een blauw licht vulde de kamer. Er kwam een berichtje binnen op de ring van Gavin. Gavin raakte zijn ring aan en het gezicht van oma Jade kwam tevoorschijn in het blauwe licht. ‘Gavin, Ilona, Eban heeft toestemming gekregen om weg te gaan. Dit omdat dit voor zijn studie is. Er is al een brievenwisseling geweest tussen ons en zijn school.’ Oma verdween en iedereen zat een paar minuten stil voor zich uit te staren naar de TV. ‘Das mooi. Dan kunnen we inpakken.’ ‘Haha, grapjas. Je moet nog een paar weken wachten.’ zei Gavin. Eban lachte en ging weer naar boven. Een paar minuten later kwam zijn moeder binnen met een briefje. ‘Hier moet je je wel aanhouden. Anders ga je alsnog niet. Vergeet je niet aan te melden.’ zei ze bijna zangerig.


Het gehele verhaal is ook te lezen als e-book. Klik hier voor meer informatie. 

De Jongen (32).png


Een reactie op “De Jongen #65 | Naar Spanje of niet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s