De Jongen #64 | Verhuizingen naar Mechelstein

Op het bijzettafeltje stonden een aantal verhuiskaartjes. ‘Zijn ze verhuisd?’ vroeg Camelia aan de jongen. ‘Zo te zien wel hé. Eens kijken van wie ze zijn.’ Eban pakte een kaartje op en las het nieuwe adres van opa Dean en oma Jade: Cameauseweg 47. Hij gaf het kaartje aan Camelia en pakte een goudbruin kaartje waarin stond dat tante Felien en ome Esteban zijn verhuisd naar de Reindersstraat 1. Het derde kaartje beschreef Summeleweg 17, het vierde kaartje zei Zummerenlaan 14B en een vijfde kaartje zei Celestien Weeldlaan 2. Kaelyn, Laurenz en hun kinderen zijn verhuisd naar Heksenbocht 12 en Lambertine, Nyle en hun kinderen zijn verhuisd naar Klevesedijk 28. Zo stonden er op een ander tafeltje nog een aantal kaartjes in wat verschillende kleurtjes.

Het gehele verhaal is ook te lezen als e-book. Klik hier voor meer informatie. 

‘Kom, we gaan even bij Pryce en Queran kijken.’ ‘Is goed.’ zei Camelia en ze trokken hun jassen en schoenen aan om naar buiten te gaan. Het zonnetje scheen en voor de laatste zondag van september was het nog aangenaam warm. Ze liepen de straat op, richting de Oostlaan en net als ze naar links willen afslaan, zien ze tante Haitske en oom Izaac zitten op een bankje bij de kruising. ‘Even een grapje uithalen.’ zei Eban. Zijn oom en tante zaten met de rug naar hem toe en hoorde de jongen niet de straat oversteken. ‘BOE!’ schreeuwde Eban en tante Haitske vloog bijna een meter de lucht in. ‘Eban! Ik schrok me bijna dood.’ ‘Haha, dat was toch ook de bedoeling.’ lachte Eban. Oom Izaac lachte met hen mee, want ook Camelia was de straat overgestoken en gaf Eban haar hand. ‘Waar gaan jullie naartoe?’ vroeg Haitske toen ze weer een beetje was bekomen. ‘We gaan even bij Pryce en Queran kijken.’ ‘Daar gingen wij ook net naartoe.’ Ze liepen de straat door en sloegen rechtsaf, de Heksenbocht in.

Pryce stond buiten met zijn lichtbruine haar. Hij stond te kijken bij een grote container die voor het huis zijn plek in nam. ‘Goedemorgen Pryce!’ zei Eban vrolijk en tikte hem op zijn schouder. ‘Ha, volk!’ zei hij. ‘We dachten al dat er wat mensen zouden komen. ‘Wie is daar?!’ schreeuwde Kaelyn vanuit de gang. ‘Het zijn Eban en Camelia maar hoor.’ ‘Zeg maar dat ze zelf hun drinken motten pakken!’ ‘Ja, mam!’ ‘Ik hoor het al wel weer, een best humeur heeft Kaelyn.’ zei Izaac toen ze het voetpad op kwamen lopen. ‘Pas op met wat je zegt he, Izaac. Straks tovert ze je om.’ grapt Camelia. Er klonk gelach en dat was het moment dat Laurenz uit het huis kwam. ‘Goedemorgen vage kennissen!’ zei hij met een brede grijns. Hij ging met zijn hand even door zijn meer grijs dan bruine haar en er rezen tafels met stoelen uit de grond. ‘Gaat u zitten.’ ‘Dat is nog eens een entree.’ zei Eban tegen Camelia. ‘Die familie van jou zijn ook mooie mensen. Gelukkig hebben jullie nog onnatuurlijke toverkracht.’ ‘Pas op met wat je zegt hé.’ zei Pryce, die naast hen ging zitten.

Er klonk gekreun vanuit het huis en daarna een luide klap. De mensen aan de tafel schrokken zich een hoedje en Izzy en Jaade kwamen net aangefietst. ‘Zo, wij zijn op tijd voor de show?’ vroeg Jaade. Kaelyn verscheen achter het bovenraam en gooide nog een stoel in de container een paar flessen met ammoniak en terpentine. ‘Die heeft er zin in.’ fluisterde Eban tegen Pryce en Camelia, zodat oom Laurenz het niet kon horen.

Een kwartier later stonden er heel wat mensen in de voortuin. Damara was samen met oma Jade gekomen en ook Pello, Ilona, Kjell, Machteld, Rainier en Loup waren van de partij. ‘Eten!’ riep Laurenz door de voortuin. De mensen gingen zitten en schalen met broodjes zalm, kip, kaas en worst kwamen via de keuken aangevlogen en landden op de tafels, waarna er borden en bestek verrezen uit de tafel. ‘Heb je nou nog iets te vertellen over onze magie?’ vroeg Eban aan Camelia terwijl hij een kus gaf op zijn ring.


Klik hier voor meer informatie over De Jongen. 

De Jongen (31).png


Een reactie op “De Jongen #64 | Verhuizingen naar Mechelstein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s