Column | Hola, hola, hola

Negen keer op rij heb ik mijn vakantie gevierd op het Iberisch Schiereiland. Dan wel in het grootste land wat hier te vinden is, namelijk Spanje. In een verhaal heb ik benoemd dat ik iedere ochtend een krant heb gehaald in de kiosk die er te vinden was op de vele campings die wij hebben bezocht. Zo liep ik in de ochtendzon er naartoe en zocht een leuk krantje uit. Standaard kocht ik voor ongeveer €3 per dag De Telegraaf. Dit geld werd voorgeschoten. Ik ben een echte taalfreak. Dat werd al gevoed op de middelbare school. Ik vond de talen interessanter dan geschiedenis of biologie. Zo kocht ik ook de New York Times, Le Monde of de Spaanse El Periodico de Catalunya.

Bij elkaar heb ik wellicht €50 besteed in 2016 aan het kopen van buitenlandse kranten. Nu ben jij aan het denken. Waarom al dit geld ‘verspillen’? Zoals je al vermoed, vind ik het helemaal geen verspilling. Leuk is het om te lezen wat er in andere delen van de wereld gebeurd. Zo ging het eerste artikel in de Spaanse krant die ik ooit heb gekocht over toeristen in het openbaar vervoer. Ik heb woorden die ik niet kende gemarkeerd en heb deze met behulp van de vertaler en een woordenboek uitgezocht. Dit heeft geresulteerd in heel veel lijstjes met vertalingen.

Mijn Spaans zit momenteel in een diepe slob. Dit jaar ga ik naar de laars. Dat vind ik best spannend, maar ik ben ervan verzekerd dat ik het mooi ga vinden. Ze zeggen dat er heel veel Romeinse achterblijfselen te vinden zijn. Die ga ik zeker bekijken. Helaas kan ik nu geen hola, hola, hola meer zeggen. Maar de kans dat ik dat doe is nog altijd aanwezig. Ik zal mij maar gaan instellen op ciao. Dan kan ik volgend jaar een nieuwe column schrijven over het Italiaanse ciao, ciao, ciao.

Hola, hola, hola


16 reacties op ‘Column | Hola, hola, hola

  1. Ik probeer ook altijd iets van de taal te spreken can daar waar ik ben. Ik ken een Spaanse zin nog steeds uit mijn hoofd, toevallig schreef ik er vorige week een blig over 🙂

    Like

  2. Heerlijk om zo te genieten van taal. Ook heerlijk dat je een ander land gaat bezoeken, andere taal, andere cultuur. Benieuwd naar je verhalen over die vakantie en dat land!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s