Column | De wereld is nog niet verrot

Af en toe komt er een nummer langs waarbij ik denk: Hé, daar kan ik iets mee. Zo werd er afgelopen maand de nieuwe CD gepromoot van de 3JS. Al lang had ik niet meer naar deze mannen geluisterd. Zodoende werd ik getriggerd. En het resultaat van deze CD mag er zijn. De wereld is nog niet verrot is het derde nummer. Het nummer deed mij gaan nadenken over hoe wij leven op deze aardbol. Ik denk dat wij met zijn allen toch kunnen concluderen dat wij niet al te lief zijn voor onze blauwgroene planeet.

De wereld is nog niet verrot
We zijn nog vrij
We zijn nog niet verloren
Zolang we samen zijn geloof ik dat de schoonheid nog overwint
Het leven heeft toch zin
Als elke dag opnieuw begint

Het is een erg vreemde tijd. Scholen worden gesloten omdat iemand met een pistool staat te slingeren. In Nederland zijn er geen docenten die voor de klas kunnen staan en met zijn allen zien we nog weinig terug van onze klimaatchanges. Want ja, de initiatieven schieten de grond uit. Nog steeds kan het altijd beter. Maar ja, wat doe je eraan he? Als een kudde schapen lopen we overal achteraan. Nu ik dit zo schrijf, ja. Doe ik het dan wel goed? Ik rijd met honderden mensen mee in de trein. Ons afval wordt gescheiden en ik heb een trui aan. Toch komt het niet in mij op om een vest te dragen als ik het koud krijg. Mijn hand is eerder bij de knop van de verwarming.

Toch heeft het leven elke morgen nog zin als het opnieuw begint. Ik vind het een heerlijk gevoel om het zonnetje ’s ochtends op mijn huid te voelen. Dat maakt je toch blij? Ik hoop dat er meer nummers zoals deze langskomen deze lente. That makes me happy.

Photo by Richard Jaimes on Unsplash

Advertenties

11 reacties op ‘Column | De wereld is nog niet verrot

  1. Vind het een hele mooie zin! En ik denk dat we eigenlijk best op de goede weg zijn. Want aan de ene kant gebeuren met enige regelmaat verschrikkelijke dingen, maar aan de andere kant zie ik mensen opstaan om juist verbondenheid op te zoeken, steeds meer mensen bewust worden van zorgen voor het milieu en je medemens en onze kinderen groeien gezonder en bewuster op dan ooit. En het genieten van de kleine dingen probeer ik ook zoveel mogelijk te doen. Dat maakt het leven een stuk mooier.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s