De échte MC Quiz! #8 Scouting

Welkom bij alweer de achtste quizronde van De échte MC Quiz! Dit keer gaat de quiz over de grootste jeugdorganisatie van Nederland. En ja hoor, ook een groot gedeelte van mijn leven staat in het teken van scouting. Ik ben lid sinds 2004 en daarbij nog eens leiding sinds 2013. Deze quiz maak ik dus omdat het onderwerp in mijn ziel ligt.

Per quizronde krijg je vijf vragen voorgeschoteld. Deze vragen zijn te verdelen in een aantal categorieën. Dit zijn aardrijkskunde, geschiedenis, natuur, talen en entertainment. De vragen zijn zo goed mogelijk toegespitst op een bepaald onderwerp. Zo blijft het binnen een thema. Elke vraag heeft een aantal mogelijkheden. Aan het einde van elke ronde kun je de antwoorden vinden. Spieken is ten strengste verboden. Ik moet ergens een beetje streng zijn. 😉 Voor elke vraag krijg je twee punten. Heb je twee vragen goed, dan heb je een vier. Dan is het goed dat je de antwoorden nog eens goed leest. Zullen wij beginnen?

Thema

Zoals ik eerder al noemde is Scouting de grootste jeugdorganisatie van Nederland. De organisatie heeft meer dan 100.000 leden. Scouting is er voor iedereen en door onze mooie uniformen zijn wij gemakkelijk te herkennen. Wist je dat kinderen al lid kunnen worden vanaf 5 jaar?

Vraag 1: Geschiedenis

Het echte verhaal begint in het jaartal 1907. Toen ging een clubje met een leider op kamp. Dit is de start van scouting. Waarbij verschillende technieken uit een zakboekje werden overgebracht op de jongens.

  • Wie is de leider van dit eerste clubje scouts?

A. Ernest Thompson Seton

B. Lord Robert Baden-Powell

C. Sir William Alexander Smith

Vraag 2: 100 jaar scouting

De padvinderij (oude term) werd in 1910 opgericht in Nederland. In 2010 werd een groot kamp georganiseerd aan de oevers van de Maas. Dit kamp duurde 10 dagen. Ik was hierbij aanwezig!

  • Wat was de naam van dit kamp?

A. JubJam100

B. JamJub100

C. Wereld Scout Moot

Vraag 3: Knopen

knot-311708_640.png

  • Hierboven zie je een knoop afgebeeld. Weet jij welke simpele knoop dit is?

A. Timmersteek

B. Mastworp

C. Platte knoop

Vraag 4: Routetechnieken

Mijn bijnaam op vakantie is meestal ‘de kaart’. Ik vind het leuk om de weg te wijzen en let meestal ook goed op in de auto. Of ik slaap, dat kan ook. Op scouting heb ik in een ver verleden verschillende routetechnieken geleerd. Zo kreeg ik een kaart en een doorzichtig vel waarop de route was getekend. Je moest dan zien te puzzelen wat de juiste route is. Veel gedraai van de kaart kan ik je vertellen.

  • Weet jij hoe de volgende routetechniek wordt genoemd?

A. Oleaat

B. Blinde Vlek

C. Strippenkaart

Vraag 5: Mag ik een momentje stilte? 

Deze vraag wordt bij ons standaard gesteld voor het eten. Voor de mensen die willen bidden, krijgen daar dan de mogelijkheid voor. Daarna barsten de stemmen open.

Hap hap happerdehap

Padadadadadada

Eten maar, eten maar, hap, slik, kots

  • Er zijn heel veel verschillende yells. Welke ken jij?

A. Hap hap happerdehap, bik bik bikkerdebik, smakelijk eten allemaal

B. Bikke-bikke-bik, hap-hap-hap, eerst de soep en dan de pap, zullen we gaan eten, zijn we niks vergeten? ’t Koken is gedaan: Val AAAAAAAN!!!!

C. Mi Ma Moetsie Hap Slik Voetsie

Super leuk dat je hebt meegedaan. Voor volgende week staat er een nieuwe quiz klaar. Nog even wachten en dan spelen we weer De échte MC Quiz. Hieronder kun je de antwoorden vinden. Laat je mij weten hoeveel je er goed had?

De échte MC Quiz! (7).png

Antwoorden:

  1. B
  2. A (Jubileum Jamboree 100)
  3. C
  4. A
  5. A, B en/of C

 


13 reacties op ‘De échte MC Quiz! #8 Scouting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s