Column | Verloedering van mijn blog

Verloedering. Dat is het woord van vandaag. Gecombineerd met verzaking en teleurstelling. Deze column schrikt ik op een zondagochtend. Gister drong er iets tot mij door. Mijn blog bevalt mij niet goed. Ik kan niet voldoende tijd vinden om artikelen op de juiste manier op te schrijven. Ik vind dat een probleem. Aan het begin van het jaar heb ik besloten om op vrijdag artikelen te plaatsen over de Nederlandse taal. De zaterdag heb ik helemaal omgegooid met categorieën als autisme, levensherinneringen en gastartikelen. Dit is echter nog niet tot stand gekomen.

Gister bedacht ik mij dat ik het anders moet aanpakken. Het moet meer vanzelf gaan. Ik dacht dat een zoekmachine misschien uitkomst zou kunnen bieden. Zo zocht ik op rubrieken voor blog en op rubrieken voor tijdschrift. Uiteindelijk kreeg ik een aantal ideeën die ik heb genoteerd. Zo zou ik bijvoorbeeld een categorie In Beeld kunnen doen. Waarbij ik kort beschrijf wat ik zie. Een vogeltje in de boom of een irritante reclame. Uiteindelijk ben ik tot de conclusie gekomen dat ik een quiz ga introduceren op mijn blog.

Kort en krachtig kunnen investeren in mijn blog. Dat is het doel. Daarom heb ik een categorie nodig die lang kan blijven bestaan, waar ik plezier aan heb en wat ook leuk is om te lezen. Op scouting vind ik het leuk om zelf spellen te bedenken. Toen dacht ik, dat kan ik ook voor mijn blog. Vandaar de nieuwe categorie: De échte MC Quiz! Ik denk dat het een leuke aanvulling is. Je kunt als lezer zelf meedoen. Elke quizronde zijn er vijf vragen met meerdere antwoorden. Gokken is mogelijk, maar spieken is niet toegestaan. Hopelijk kan ik hiermee de verloedering van mijn blog tegengaan. Ik heb goede hoop dat ik hiermee nog een tijdje vooruit kan. Een quiz is een leuke manier om feitjes tot je te nemen. Zo speel ik digitaal voor quizmaster.

Verloedering van mijn blog

Advertenties

32 reacties op ‘Column | Verloedering van mijn blog

 1. Ach hebben we niet allemaal wel eens een dipje dat we even niet meer weten wat we met ons blog moeten? Ik had dat vooral met mijn oude naam.. Nu met mijn eigen site heb ik wel eens dat ik inspiratieloos ben maar dat komt uiteindelijk ook wel weer goed 🙂

  Ik blijf je blog gewoon lezen hoor!

  Liked by 1 persoon

 2. I feel you! Ik doe altijd inspiratie op door te kijken naar wat invloedrijke andere bloggers doen. Maar een quiz is een leuk en interactief idee! Heb ik nog nergens anders gezien (: succes verder!

  Liked by 1 persoon

 3. Ik vind je quiz echt superleuk, en weet je wat extra leuk is? het is JOUW blog dus je kan lekker herschikken, herplannen, herorganiseren wanneer jij dat zelf nodig vindt. Van verloedering is er geen sprake joh, ik zou het eerder vernieuwing noemen! innovatie van MC! ❤

  Liked by 1 persoon

 4. Soms denk ik net zo, en andere momenten gaat het allemaal erg lekker. Zo ben ik nog steeds op zoek naar leuke rubrieken met leuke passende namen. Het idee van een quiz is erg leuk! In ieder geval kom ik altijd graag lezen op je blog.

  Liked by 1 persoon

 5. Een dipje is helemaal niet erg. Dit zorgt er juist voor dat we getriggerd worden voor iets nieuws. Ik heb dat ook soms met mijn blog, dan laat ik het even rusten want het komt vanzelf wel

  Liked by 1 persoon

 6. Dipjes hebben we allemaal wel is, ook omdat we toch een soort van druk blijven voelen om te verbeteren en leuke content te blijven schrijven. Ik ben daarom altijd erg fan van pauzes, gewoon even overal afstand van nemen!

  Like

 7. Soms helpt het ook om niet te moeten willen. Ik besefte me dat de wereld niet vergaat als ik dit of dat niet doe. Blijf er vooral plezier in hebben, dan hou je het t langste vol! Enne, ik lees je blog graag, dus je bent sowieso goed bezig!

  Like

 8. Als ik kijk naar onze blog, die nu 6 jaar bestaat, hebben we regelmatig veranderingen aangebracht. Categorieën eraf, categorieën erbij – we begonnen in het Engels, gaandeweg werd het Nederlands. Het was een blog gericht op kids en het werd een blog gericht op lifestyle. En ga zo maar door. Een blog beweegt mee met de blogger denk ik. Het belangrijkste is dat je er lol in hebt.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s