Tips & Nederlands: #2 Blogtips

In deze categorie besteed ik aandacht aan onze eigen taal. Vaak zie ik bij bloggers dezelfde fouten langskomen. Soms kriebelt het dan in mij om er iets over te zeggen. Maar iets weerhoudt mij daarvan. In deze nieuwe categorie geef ik korte lesjes Nederlands en geef ik tips voor je artikelen.

Vandaag krijg je voor de tweede keer enkele blogtips van mij. Hoe leuk is dat! Ik zou zeggen niet te lang kwebbelen en maar meteen doorgaan met de tips.

Blogtip 1: Facebook is je maat

Facebook is heaven voor bloggers. De meeste bezoekers zullen via dit medium naar je blog komen. Houd je Facebook daarom goed bij. Maak bijvoorbeeld een pagina aan (echte tip) waarop je artikelen deelt. Wissel dit af met leuke foto’s of grappige weetjes. Dit is iets wat ik nog te weinig doe.

Blogtip 2: Maak vrienden

Bloggers kunnen niet zonder andere bloggers. De meeste blogs worden bezocht door andere bloggers. Je kunt niet zonder ze. Ze laten reacties achter, delen jouw content en vormen de eerste prille groep lezers. Daarom is het mijn tip om vrienden met hen te maken. Er zijn er velen die het leuk vinden om contact te hebben met een andere blogger. Spreek elkaar aan met een berichtje op Messenger en let’s chat!

Blogtip 3: Schrijven is een cirkel 

Het schrijven van nieuwe content is een cirkel die sluit. Alles begint bij een idee, dan volgt informatie verzamelen (bijvoorbeeld achtergrondinformatie en foto’s), schrijven, vormgeven en publiceren. Het is goed om je bewust te wezen van deze cirkel. Waar ben jij goed in? Waar kun je hulp bij gebruiken? De tip die ik wil meegeven is, onderzoek waar jij goed in bent en waar je hulp bij kunt gebruiken. Aarzel niet om hulp in te roepen. Daar heb je immers vrienden voor gemaakt.

stil-410573.jpg

Photo by STIL on Unsplash

De eerste drie tips van deze maand. De vraag die er bijhoort is: Heb jij contact met veel bloggers?


6 reacties op ‘Tips & Nederlands: #2 Blogtips

  1. Ik volg een 50-tal bloggers. Met social media doe ik nog niet voldoende, ik denk een combinatie van gebrek en tijd en interesse
    Misschien off topic, maar een tip voor sommige -en zelfs populaire- blogs is de dt-regel leren. (Slaat niet op jou voor alle duidelijkheid.)

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik volg vooral ondernemers die bloggen, maar ik vind het ook leuk om persoonlijke blogs te lezen. Leuk, al die kijkjes in de levens van anderen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s