Column | Ik hoest mijn longen uit mijn lijf

Hoe vaak ik de zin ‘Ik hoest mijn longen uit mijn lijf’ heb gezegd, is niet meer te tellen. Eigenlijk hoef ik niet te tellen. Door het hoesten kan ik de zin nauwelijks uitspreken. Sinds het einde van december 2017 geldt er in Nederland een griepepidemie. Momenteel zitten wij in de tweede week van februari en loopt het de spuigaten uit. Nachten liggen wij thuis wakker. Eerst begin ik met hoesten. De volgende wordt er wakker van en begint te blaffen. Zo hoesten wij in kanon. Met bronchostop, hoestdrank en vapo-luchtzalf probeer ik een rustige nacht tegemoet te gaan.

Zo ging ik mijn grote vriend de zoekmachine raadplegen voor meer info. De eerste regel die verschijnt op het scherm is letterlijk: ‘Hoesten is niet erg.’ Nee joh, natuurlijk niet. Mijn keel voelt droog aan. Mijn zij prikt van alle kanten en het snot loopt zowat mijn neus uit. Dan nog maar niet te spreken van het overgeven. Welke ik de laatste week standaard moet na het avondeten. Je kunt stellen dat dit niet mijn tijd is. Hoesten zou twee tot drie weken mogen duren. Ik weet van mijzelf dat ik meestal langer hoest. Erg vervelend.

Ik hoest mijn longen uit mijn lijf. Hoe later op de dag, hoe erger het wordt. Het lijkt dan ook wel of het steeds warmer wordt op de plaats waar ik ben.  Dat komt niet ten goede. Koud drinken echter wel. Dat doe ik standaard. Mijn keel voelt zachter aan als ik een slokje limonade heb gedronken. Fijn. Even ben ik blij dat ik rustig kan blijven zitten. Net als nu achter de computer. Het zal niet lang meer duren voordat de kriebels zich ophopen in mijn keel en weer naar buiten wil. Een nieuwe orkaan aan geproest komt naar voren. Kan ik weer niet zeggen dat ik mijn longen uit mijn lijf hoest.

samuel-zeller-113381.jpg

Photo by Samuel Zeller on Unsplash

Advertenties

34 thoughts on “Column | Ik hoest mijn longen uit mijn lijf

  1. is verschrikkelijk als je zo moet hoesten…. is het van de griep of zit je ook met een longziekte…..? Hoesten misschien niet erg maar als je zo blaft….heel vervelend. Thee drinken met gember en honing misschien? Vapo rup gebruikte ik vaker en deed bij mij veel goed. Beterschap!

    Liked by 1 persoon

  2. Vervelend he? Ik heb ook al zo’n hoest die al weken duurt. Ik ben dan weer te eigenwijs om allerlei drankjes te nemen, want ik wil niet te veel troep tot me nemen vanwege mijn zwangerschap. Misschien toch maar eens iets proberen.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s