Levensherinnering | Terug naar werk

Vandaag in Levensherinneringen ga ik jullie vertellen over mijn werktraject. Rond deze tijd vorig jaar probeerde ik een klein contract te krijgen bij de organisatie waar ik destijds werkte. Dat is helaas niet gelukt. Vervolgens ben ik vacatures gaan bekijken en op enkele heb ik gereageerd. Onder andere bij een woonwinkel en op een school voor groenvoorziening. Bij de laatste werd ik uitgenodigd voor een gesprek. Het gesprek werd gedaan door een tussenorganisatie. Deze tussenorganisatie heeft mij veel gebracht. Jobstap was de genoemde tussenorganisatie. Een bedrijf dat mensen helpt bij het terugkeren naar de werkvloer. Zo kreeg ik te maken met een jobcoach.

Het balletje om gericht naar werk te zoeken, ging rollen. In de zomervakantie werd de beschikking namens de gemeente getekend. Mijn jobcoach kon gericht aan de slag. Zo werd ik bij verschillende organisaties voorgesteld. In september resulteerde dit in een oriëntatiegesprek bij de Provincie Gelderland. Een mooie plek waar veel mogelijkheden zijn. Ik zou binnen twee weken meer horen. Dit werden uiteindelijk twee maanden. In de tussentijd had ik niets anders gevonden. Wel kwamen meer plekken naar voren. Aan het einde van november kwam er een vacature in mijn mailbox: Assistent Beeldende Vorming op een gymnasium. Als je mij langer kent, weet je dat ik altijd docent heb willen worden. Toch een soort droom.

christopher-gower-291240

Binnen een uur had ik mijn motivatiebrief gemaakt en opgestuurd. De sollicitatieprocedure bij het gymnasium werd ingang gezet. In de week voor de kerstvakantie kreeg ik twee mails. Van school en van de Provincie Gelderland. Bij beide werd mij een gesprek voorgesteld. En zo ben ik daar naartoe gegaan. Nu komt voor mij het moeilijkste. Het is allebei zo leuk, dat ik niet goed kan kiezen. Het is een beetje de keuze tussen mijn vak en mijn passie. Op het gymnasium ben ik uitgenodigd om een dagje mee te lopen. Dat vind ik erg leuk. Hopelijk helpt dat bij het maken van mijn keuze.

Photo by Christopher Gower on Unsplash


5 reacties op ‘Levensherinnering | Terug naar werk

 1. Dat is geen makkelijke keus lijkt me ( passie en vak)
  Maar wel heel gaaf dat beide je geschikt vinden.
  Ik hoop dat de dag meedraaien op het gymnasium, je zal helpen.
  Succes
  Hermie

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s