Autisme #1 | Mijn typische autistische trekjes

Mijn blog mag iets meer van mijzelf worden. In vele gastartikelen lees je meer over mijn autisme. Nu is het de bedoeling dat je ook op MC Kleuver Blog artikelen gaat lezen hierover. In deze serie, die je maandelijks krijgt voorgeschoteld, lees je mijn typische autistische trekjes. Nu ik er zo over nadenk, heb ik er meer dan gedacht. Eigenlijk helemaal niet verwonderlijk. Als je eenmaal begint, wordt het lijstje vanzelf langer.

Autistische trekjes heeft hoogstwaarschijnlijk iedereen. Vandaag lees je de eerste drie van deze trekjes.

Nummer 1: Niet ’s ochtends douchen

Wellicht herken je dit, wellicht ook niet. Ik ga niet graag douchen in de ochtend. Dit komt omdat ik de regendruppels op mijn huid voel. Dat is niet erg, maar ik heb dan de hele dag het idee dat ik onder de douche sta. Daar word je niet zo vrolijk van. Ik ben niet de enige die graag in de avond doucht. Er zijn meer mensen met autisme die dit doen.

Nummer 2: Terugleggen op dezelfde plek

Misschien weet je het, misschien weet je het ook niet. Ik ben redelijk geordend. Alles staat en ligt op een vaste plek. Dat is fijn voor je als je anders niet meer weet waar het ligt, zoals mijn sleutels. Sommigen vinden het leuk om alles te verplaatsen. Bijvoorbeeld bij het schoonmaken. Dan kom ik binnen en heb ik meteen de bokkenpruik op. Dat is iets waar ik niet goed tegen kan.

chunlea-468174.jpg

Nummer 3: Alles op willen schrijven

Deze past waarschijnlijk het beste bij mij. Mijn begeleider gaf me de reflectie dat ik alles wil opschrijven. Dit kan ik niet ontkennen. Het liefste maak ik overal een lijstje van. Dat is iets waar ik goed in ben. Als ik zou willen, zou ik een hele archiefkast kunnen vinden met allerlei informatie. Waarschijnlijk onzin voor jullie, maar voor mij heel erg waardevol.

Dit waren de eerste drie autistische trekjes. Herkennen jullie iets hiervan in jullie zelf?

Photo by Chunlea on Unsplash


28 reacties op ‘Autisme #1 | Mijn typische autistische trekjes

  1. Ik schrijf ook veel dingen op. Gewoon het idee dat ik het dan niet zal vergeten. En dat douchen moet voor mij wel ’s ochtends, anders geraak ik noooooit wakker en is mijn dag zo nutteloos!

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik vind dat je heel goed kan verwoorden welk effect bepaalde situaties op je hebben. Ik herken heel erg dat ik alles op wil schrijven in de vorm van een lijstje. Het huis ligt ermee bezaaid. Nummer 2 zou ik graag iets meer doen; ik verlies namelijk alles omdat ik er geen vaste plek voor maak.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s