De Jongen #44 | De Jongen en het kasteel

‘We gaan vandaag naar een kasteel!’ Zei Eban enthousiast aan de telefoon. ‘Das heel erg leuk, schat. Veel plezier!’ ‘Dankjewel mop! Ik houd van je!’ ‘I love you too babe!’ Eban hing op en controleerde zijn beltegoed. Er was een euro afgegaan. ‘Ik mis Camelia.’ ‘Gemis ligt dichtbij elkaar zijn. Je hebt haar bij je in je hart.’ Zei zijn moeder wijs. Eban glimlachte naar haar en ging de vloer vegen. ‘Viva España! Geef mij maar alle dagen zon! Tudududu.’ Zong de jongen vrolijk. Gavin stond in de deuropening van de caravan en keek glimlachend naar zijn zoon. ‘Fijn dat je het leuk vind lieve schat.’

Klik hier voor meer informatie over het e-book. 

Om 12 uur werden de flesjes gevuld met drinken en was de Domdom ingesteld om de weg te vinden naar het kasteel. ‘Castell de la Santa Cruz, rechtdoor over de rotonde.’ Zei de vrouwenstem van de navigatie. Gavin ging rechtdoor en uiteindelijk kwamen ze aan bij de parkeerplaats onder aan de rotsen waar het kasteeltje op stond. Ze liepen door het steegje dat omhoog liep en keken links bij een werkplaats in waar met hout werd gewerkt.  Ze volgden de bordjes die aangaven waar de receptie van het kasteel was. Ze liepen er naar binnen en kregen een verhaal te horen. Daarna gingen ze het kasteel bezoeken. ‘Het grootste gedeelte is gebouwd in de 11de eeuw, maar de kerk is uit de 15de eeuw en het meeste is gebombardeerd. Dit zijn de overblijfselen ervan.’ Vertelde Eban aan zijn ouders.

Ze liepen een rondje en keken uit over de hele plaats en omgeving. Ze maakten wat foto’s en kwamen uit bij twee grote klepels. ‘Ga daar eens staan Eban. Hang maar aan die klepel. Dat is een leuke foto!’ Zei zijn moeder. Ondertussen liep Gavin naast beneden en kwam uit bij enkele diepe gaten in de grond. ‘Eban, weet jij wat dit is?’ Eban kwam aanlopen en keek naar beneden. ‘Dat is een wateropslag. Waarschijnlijk gevuld door de regen.’ De jongen liep weer boven en ging nog een trappetje op. Om de hoek van de trap zag hij een afbeelding van een heks. ‘Kijk mam, echt een plaats voor jou!’ Zei Eban plagerig tegen z’n moeder. Het torentje bevatte een klein kamertje met tralies voor het raam en het enige dat erin lag was een ronde rieten mat met een oude tinnen kan. ‘Dit kamertje is gebouwd in de 15de eeuw, in het midden van de middeleeuwen tijdens de heksenvervolgingen.’ Las Gavin voor van het bordje dat er bij stond.

Ondertussen was het twee uur en ging het kasteel sluiten. Eban vond het erg jammer. Hij was erg enthousiast over het kasteel. Ze verlieten het kasteel en reden terug naar de camping.

De Jongen en het kasteel


Het e-book van De Jongen is te koop voor €4,50. Klik hier voor meer informatie. 

 


39 reacties op ‘De Jongen #44 | De Jongen en het kasteel

  1. Heerlijk, zo even wat fictie in de ochtend met een kop koffie erbij !
    Ik hou echt van de woordkeuzes die je maakt.

    De manier waarop je schrijft sleurt me helemaal mee! Ik wil sowieso meer van je lezen!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s