Levensherinnering – Boekvoorstelling Alpengloed van Eva Linden

9 december 2017

Deze zaterdag ging ik voor het eerst alleen met de trein naar Utrecht. Een beetje bezorgd was ik over hoe de reis zou verlopen. Ik zou vanaf mijn woonplaats eerst met de trein naar het midden des lands gaan. Vervolgens zou ik de bus nemen naar een wijk in Utrecht. Dat deed ik. Gelukkig is alles goed gegaan. Ik wist dat Utrecht Centraal een groot station was, maar dit had ik niet verwacht. Gelukkig kun je de borden volgen. Ik ging naar binnen bij een huis en daar stond ze. Eva, de schrijfster van Maanziek en nu ook Alpengloed.

Gezellig met elkaar en Eva die vertelt over haar nieuwe boek. Zo kan ik het beste de sfeer van deze zaterdagmiddag omschrijven. Eva begon met het vertellen over Alpengloed. Waar de naam vandaan komt (Alpen Glove) en hoe het proces van dit tweede boek in zijn werk ging. Daarna kwam het moment waar ik al die weken op heb gewacht. Eva heeft het eerste hoofdstuk voorgelezen. Hoe leuk is het om te luisteren naar de schrijfster? Ik vond het heel erg leuk. Alleen gingen bij mij ook de fantasieradartjes draaien. Nadat Eva was uitgepraat, gingen we kijken naar de boektrailer van dit tweede boek. Spannende beelden flitsen voorbij met tekstfragmenten die verduidelijkten waar het boek omdraait.

De boektrailer is hier te zien.

Nadat dit alles is gebeurd, vertelt Eva welke artikelen zij heeft als merchandising. Zo zijn er posters, buttons, spiegeltjes, lippenbalsem, pennen, speciale thee en sneeuwbollen. Ik vind het heel erg leuk om te zien hoe Eva zo enthousiast is over haar boek. Dat zou ik ook zijn! Het moment dat ik met een exemplaar van Alpengloed naar haar toeloop, staat me nog steeds bij. Een grote smile op mijn gezicht loop ik een beetje vreemd op haar af. Blijheid, daar houd ik van. Met haar mooie handschrift (hé Eva 😉 ) schrijft ze een korte tekst voor in het boek. Na een leuke en gezellige middag keerde ik met het openbaar vervoer terug naar mijn woonplaats.

Eva, bedankt voor deze leuke middag!

Meer informatie over het boek kun je hier vinden.


33 reacties op ‘Levensherinnering – Boekvoorstelling Alpengloed van Eva Linden

  1. Uhm, ik zie de foto niet met de korte tekst voor in het boek? Leuk is dat altijd hè. Als ik ging dansen (clubben, feestje, uitgaan. Geef het maar een naam) en er was tegelijkertijd een cd-presentatie (van een heerlijk jazzy funky bandje) dan kocht ik altijd een cd van ze. En vroeg ik of ze het wilden signeren. Prachtige herinneringen!

    Geliked door 1 persoon

  2. Dat was zeker erg gezellig. Doet me denken aan een aantal jaren geleden waar ik toen voor het eerst bij een auteur thuis een inteview deed en een boekpresentatie had meegemaakt. Ik ga zo kijken waar het boek over gaat.

    Geliked door 1 persoon

  3. Ik hou van boekpresentaties. Leuk dat het zo huiselijk was georganiseerd, ben er bij een paar geweest in een restaurant en die voelde erg onpersoonlijk. En ja Utrecht cs is groot en ik vind het op het moment met de verbouwing ook chaos haha, blij dat je alles makkelijk kon vinden.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s