Levensherinnering | Kerst op de basisschool

Dit vond ik misschien wel het leukste van het hele schooljaar. Kerst op de basisschool. Gekleed in een nette blouse werden wij elk jaar in ons eigen lokaal verwacht. Van te voren moesten wij wachten totdat de deuren van de school open gingen. Een kerstman rinkelde met de schoolbel en zong luid zijn liederen. Samen met klasgenootjes wachten totdat de deuren eindelijk opengingen. We wilden zo graag naar binnen!

‘Aaah.’ ‘Oooh.’ Zo klonk het als je je klaslokaal mocht inlopen. De kerstlampjes hingen vrolijk aan de muren, de kerstboom was versierd en iedereen was in een opperbest humeur. Op elk groepje met tafels stond een heerlijk buffet te wachten. Langzaam stroomde de school vol met zijn leerlingen. De sfeer was altijd zo fijn. Wanneer ieder aan zijn tafeltje zat, werd de school bijeengeroepen om met zijn allen kerstliedjes te zingen.

We rijden met z’n twee
met paard en arrenslee
al over veld en hei
tezamen zij aan zij.
Langs witbesneeuwde grond
zo rijden wij maar rond
en hoor de bellen “ringtingting”
hoe ik mijn liedje zing.

Jingle bells, jingle bells, rij maar rustig mee.
Oh het is zo’n zaligheid te rijden in een slee, hé.

Terug in ons lokaal kan het geluk niet op. Het buffet wordt geopend door de leerkracht. Altijd fijn als je mag beginnen met eten. Elk jaar is het een koud buffet. Zo was er brood in verschillende soorten, maar ook pannenkoeken en wraps. Heerlijk om zo het jaar af te kunnen sluiten met klasgenoten.

Kerst op de basisschool


23 reacties op ‘Levensherinnering | Kerst op de basisschool

  1. Haha, heel herkenbaar. Ik had dat ook altijd op de basisschool. Alleen dan zonder de Kerstman, die hadden wij niet 😦 Maar we zongen wel veel liedjes en hadden ook een buffet. Het eten werd warm gebracht, maar was altijd koud als wij er aan mochten beginnen, haha.

    Geliked door 1 persoon

  2. Heerlijk, he die herinneringen! Wij hadden ook altijd kerstdiner op school, maar persoonlijk vond ik het paasontbijt op school altijd veel leuker en lekkerder haha!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s