De Jongen #40 | De Jongen is onderweg

Het was vroeg die zaterdagochtend 1 augustus. De vorige avond hadden Ilona en Gavin een camping uitgezocht waar ze hebben overnacht en ze hadden heerlijk geslapen. De regen tikte op de tent van Eban. ‘Eban, wakker worden. We gaan weer verder rijden.’, zei Ilona buiten in de regen. ‘Kom eraan.’ , zei de jongen kortaf. Hij trok zijn kleren en schoenen aan en stapte de regen in, om vervolgens de caravan in te gaan.  De caravan was groot genoeg voor zijn drieën. Het had een lichtbruine kleur en bevatte genoeg kastjes, een groot en een klein bed, een wc-hokje, een keuken met koelkast en een boiler voor warm water. De jongen pakte het plastic bordje met een lekker broodje met aardbeienpasta.

Klik hier voor meer informatie over het e-book. 

Na een kwartiertje begon het leuke werk. Hoe vouw je een tent op? ‘Deze moet naar links papa. Tenminste dat staat hier op het plaatje.’ Papa vouwde de tent naar links, maar die schoof ernaast en klapte weer uit. ‘Stomme tent, hadden ze niet wat anders kunnen verzinnen?’  ‘We proberen het nog een keer.’ Na een aantal pogingen hadden ze het door en was het: stangen bij elkaar, verticaal zetten, naar beneden duwen, zorgen dat er drie ringen komen en een elastiek eromheen doen. Daarna werden de pootjes omhoog gedraaid en de caravan achter de auto gekoppeld om weer te vertrekken.

Een uur later was de regen gestopt, maar het was nog steeds bewolkt. De zon was ver te bekennen. ‘Ik had beter thuis kunnen blijven. Liever daar slecht weer, dan op de camping.’ ‘We zijn er nog niet hé, we moeten nog 720 kilometer. Daar is het vast prachtig weer.’ ‘Ik hoop het, anders ga ik weer naar huis.’, gaf Gavin met een knipoog als antwoord.

Ze reden door en door. Vele kilometers lieten ze achter zich. Op een gegeven moment werd her drukker en kwamen ze bij de tolpoortjes. Ze betaalden en gingen weer verder. Na ongeveer een half uur begon Gavin met het busje en caravan over de verschillende rijstroken te rijden. Zigzaggend tussen de andere auto’s. ‘Wat is er pa?’ vroeg Eban zich hardop af. ‘Ik heb zo’n idee dat we worden achtervolgd.’ ‘Wat?!’ zei Ilona geschokt. ‘Toch niet nu al he. Wel een beetje vroeg. We zijn net weg.’ ‘Ja, mam. Ik zie een donkerblauw busje doordenderen.’ ‘Heel goed mijn jongen. Dat busje bedoel ik. Hij volgt precies onze bewegingen. Als ik wissel van baan, dan doet hij dat ook.’ Geschokt keken Eban en zijn moeder om en hielden het busje in de gaten. Het donkerblauwe busje kwam naast hen rijden en een man met een lijkbleek gezicht en zwart, naar achter gekamde haren zat met zijn neus tegen het raam gedrukt te kijken. ‘Velazquez..’, zei Gavin zegt tegen Ilona. De man had de lipbeweging van Gavin gevolgd en schreeuwde keihard door zijn busje dat ze het waren. ‘Ze zijn het! Achtervolg ze!’ zei Velazquez snibbig.

De Jongen (4)

Naar rechts, naar links en weer naar rechts. Zo ging het busje met caravan door de stoet van andere auto’s heen. Alleen maar om dat ene donkerblauwe busje kwijt te raken. Het blauwe busje sneed verscheidene anderen af. Een man hing uit het raam en wenste allerlei vervloekingen naar de familie toe. Zijn handen balde hij tot vuisten terwijl de auto steeds sneller reed en meer auto’s afsneed. Opeens stopten ze. ‘Het duurt even, maar dan heb je ook wat.’ Zei Gavin na een tijdje. ‘Hoe bedoel je?’ vroeg Ilona. ‘Papa heeft de kauwgomkogels afgevuurd.’ Deelde de jongen op tijd mee. Een blauw licht verscheen in het busje en de stem van Athol klonk: ‘Goed afgeschud Gavin. Dat zal ze wel even bezighouden. Ze staan muurvast. Fijne reis verder.’ ‘Daar zijn ze snel van op de hoogte, dacht Eban.


Het e-book van De Jongen is te koop voor €4,50. Klik hier voor meer informatie. 


36 reacties op ‘De Jongen #40 | De Jongen is onderweg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s