Column | Chakra’s en de rust van het lichaam

Een tijdje geleden ben ik begonnen met energetische coaching. Voor mij een heel nieuw begrip. En voor jou denk ik ook, vandaar dat ik het even ga uitleggen. Bij deze coaching wordt er gekeken naar het contact tussen het lichaam en de geest. Het klinkt een beetje zweverig, maar het is een duidelijke vorm van therapie. Zo wordt er een combinatie gemaakt van praten, chakrabehandelingen en meditatie. De aanleiding voor deze therapie is voornamelijk stress dat zich uit als extreme stress, waarbij ik moeilijk mijn ontbijt kon nuttigen. Erg vervelend ritueel voor in de ochtend.

chakra-1063278_960_720

Aan het begin van de sessie wordt er begonnen met demagnetiseren.  Mijn coach strijkt met zijn handen over mijn kleren. Dit doet hij vanaf het hoofd naar beneden. Zo laat hij de energie de grond inzakken. Voor mij is dit een heel fijn gevoel, waarbij ik goed moet blijven staan. Anders val ik om. Het is echter fijn om te kunnen voelen dat de stress echt de grond inzakt. Op de achtergrond staat een rustgevend muziekje. Dit zorgt ervoor dat ik niet door de hele ruimte spring.

Na het demagnetiseren komt het echte werk. Ik neem plaats op de bureaustoel. Mijn begeleider vertelt wat er gaat gebeuren. Hij gaat met zijn handen voelen hoe mijn aura zich vormgeeft. Ondertussen kan ik mij concentreren op een kleur. De kleur lichtblauw heeft te maken met het chakra dat wordt opgeroepen. Om het zo maar te zeggen. Door het denken aan deze kleur, heeft het een positieve invloed op dit chakra.

De laatste oefening wordt gedaan op de behandeltafel. Ik ga liggen, op mijn rug en zie wat er gaat gebeuren. Mijn coach legt zijn hand op het zonnevlechtchakra, dat boven je navel ligt. Die hand blijft daar leggen, terwijl de andere hand losjes om de keel wordt gelegd voor het chakra daar. De laatste hand verplaatst zich vervolgens naar mijn kruin. Elke stap neemt een paar minuten in beslag. Wat fijn is om te kunnen wennen. Vervolgens mag ik alle herinneringen, nare gedachten en emoties naar zijn hand toesturen. Waarnaar mijn coach het er vervolgens uittrekt. Een heel fijn gevoel, omdat je merkt dat je het kwijt bent.

now-1120279_960_720.jpg

Mijn lichaam is rustig. Ik voel mij rustig. Hierbij speelt de muziek ook een rol. Na een sessie stap ik redelijk relaxt de kamer uit. Het verschil tussen binnenkomen en gaan is echter minder. Ik heb nog steeds een lichte stress, maar dat is niet erg. Dat betekent dat ik relaxter binnenkwam.


43 reacties op ‘Column | Chakra’s en de rust van het lichaam

 1. Klinkt heerlijk! Ik stond hier vroeger een stuk sceptischer in, maar ik geloof inmiddels echt wel dat dit soort dingen kunnen werken. Zeker nadat ik van mijn meest nuchtere vriend hoorde hoeveel baat hij erbij had. En sowieso is het al fijn om even een sessie te hebben waarbij je één op één contact hebt met iemand die buiten je dagelijkse leven staat, lijkt me. Mooi beschreven!

  Geliked door 1 persoon

 2. Het doet mij denken aan de veelvuldige bezoeken die ik (alweer een tijd terug) aan de haptonoom bracht. Niet alleen praten, maar veel doorvoelen. Je voeten stevig in de grond. Ogen dicht. En letterlijk de dingen verwerken, en inderdaad. Nare dingen bespreekbaar maken. Niet parkeren. Maar doorvoelen. Klinkt goed wat je doet.

  Geliked door 1 persoon

  1. De haptonoom was inderdaad de eerste keuze. Echter vond mijn bankrekening dat niet leuk. Daarom doe ik energetische coaching met mijn eigen coach! Ogen dicht kan soms heerlijk zijn.

   Like

 3. Ik heb zelf heel erg veel last van paniekaanvallen en angsten en heb wel eens gedacht aan alternatieve behandelingen. Als ik jouw blog zo lees denk ik dat ik daar best wel eens baad bij zou kunnen hebben!

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik vind dit ook altijd net een beetje té zweverig, maar kan niet ontkennen dat ik ook wel eens nieuwsgierig ben. Ik heb een poosje terug wel gekeken hoe je bijvoorbeeld die nekchakra wat kan ontspannen (of hoe je dat ook noemt), maar daar kon ik helaas niet zoveel over vinden. Dat is bij mij een soort letterlijke bottleneck namelijk.

  Like

 5. Ik heb mezelf ook heel lang bezeig gehouden met spirituele coaching, evenementen. Kaartleggen, droom analyse, foto lezen, pijn voelen en wegnemen maar ik kan de energie van de ander niet zo goed kwijt dus dat staat momenteel op een laag pitje… wel doe ik nog wat met de studie natuurgeneeskunde maar niet veel… ik vind t heel leuk… maar heb er zelf te veel last van dus nu even niet hehe…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s