De Jongen | #35 De Jongen bij Camelia thuis

De jongen liep Huize Zonnebloem uit en ging op visite bij Camelia, zijn vriendinnetje. Hij belde aan en het mooie blonde meisje met blauwe ogen deed de deur open. ‘Hai lieverd. Come in.’ Ze hield de deur voor hem open en Eban stapte de lichte hal in. Het huis was redelijk ruim, er was genoeg ruimte om te lopen en te bewegen. De keuken grensde aan de hal en ook deze was licht en ruim opgezet met in het midden een kookeiland. ‘Wat wil je drinken?’ ‘Een biertje.’, zei de jongen voor de grap. ‘Ach, dat lust je niet eens. Wat wil je nou drinken?’, zei ze geïrriteerd. ‘Doe maar cola’, zei Eban toen hij naar haar toeliep en haar een kus gaf.

‘Papa en mijn stiefmoeder zitten in de woonkamer. Neem je glas maar mit.’ Eban voelde zijn hart sneller kloppen. Hij ging voor het eerst kennismaken met de mensen waar Camelia het meeste mee omging. In de woonkamer zaten ze op de bank. Toen Camelia met Eban binnenkwam gingen ze staan en gaven ze Eban netjes een hand. ‘Eban, aangenaam.’ ‘Ik ben Garman en dit is mijn huidige vrouw Sanne.’ ‘Leuk dat je er bent Eban.’, zei Sanne. Camelia legde haar hand op zijn schouder en leunde een beetje tegen hem aan. ‘Wat voor opleiding doe je?’ vroeg de vader van Camelia. ‘Ik ga na de vakantie beginnen met de opleiding bosbeheer.’ ‘Ah, ik hoorde al van Camelia dat jullie veel in het bos zitten.’ ‘Klopt, Villa Veertig staat ook in het bos.’ ‘Ah, fijn dat we je nu een keer hebben gezien.’ Eban knikte en keek Camelia aan. Camelia pakte zijn hand vast en trok hem zachtjes mee naar boven.

De muren van de kamer van Camelia waren roze geverfd en er stond een lief blauw bureautje in een hoekje. Haar bed was van zilvergrijs ijzer en op de vloer lag zacht zilverkleurig tapijt. Eban en Camelia stonden tegenover elkaar in het midden van de kamer en zachtjes duwde Camelia de jongen tegen haar bed aan. Hun lippen raakten elkaar aan en bleven elkaar nog wel even aanraken. Het blonde meisje duwde haar vriendje het bed op en ze kwam bovenop hem liggen. Ze zoende lief en zachtjes verder. Toen werd er op de deur geklopt. De harten van de jongen en het meisje werden versneld. Ze konden elkaars hartslag voelen.

Camelia sprong van Eban af en deed de deur open. Op de grond stond een dienblad met een schaaltje chips en twee glazen met cola.  ‘Hahaha, leuke verassing.’ Eban kwam overeind zitten op de rand van het bed en keek naar de billen van Camelia. Zij draaide zich om en had het dienblad opgepakt en op het bureau neergezet. Met opgetrokken wenkbrauwen liet ze aan Eban een briefje zien, die naast de chips op het dienblad had gelegen. ‘Hahaha, geen ongelukjes.’ Las Eban op het papiertje. Zijn ogen begonnen te glinsteren en pakte het papiertje aan. Hij streelde met zijn vingers vlug de hand van Camelia en keek haar doordringend aan. ‘Het handschrift van Sanne, hele goede grap,’ zei ze sarcastisch.

Die avond bleef Eban bij Camelia eten. Sanne had voor hen witlof gemaakt. ‘Vers uit de oven, zonder kaas.’ ‘Dank u wel.’, zei Eban vriendelijk en hij schepte op. Camelia’s hand lag op zijn been en die bleef daar liggen totdat ze mocht opscheppen. ‘Heerlijk, echt heel lekker Sanne.’, zei Eban en daarna zei Garman hetzelfde. ‘Waarom bent u verhuisd?’ vroeg Eban nieuwsgierig aan Garman. Garman keek naar zijn bord en nam nog een hap van zijn portie witlof. ‘Ik ben gescheiden van de moeder van Camelia omdat we nogal veel ruzie hadden, voornamelijk over geld. Ik ben daarna verhuisd naar Nederland toen Camelia acht jaar oud was. Haar moeder is in Engeland gebleven. ‘Oh, dat is vervelend.’, zei Eban begripvol. Na het eten ging Eban al vroeg naar huis. Hij zei Garman en Sanne gedag, bedankte voor het lekkere eten en zei welterusten tegen Camelia. Een dikke zoen volgde bij de voordeur en hij vertrok.


Het maken van het e-book heeft helaas vertraging gekregen. Nog even geduld, maar dat zal het waard zijn!De Jongen (3)


34 reacties op ‘De Jongen | #35 De Jongen bij Camelia thuis

  1. Leuk! Ik moest meteen denken aan de eerste kennismaking met mijn schoonouders. Wat een zenuwentoestand. Nergens voor nodig natuurlijk… Gelukkig vroegen ze niet alleen naar mijn opleiding 😉

    Geliked door 1 persoon

    1. Ingewikkeld valt reuze mee, denk ik. Haha. Nee, degene die mijn e-book maakt, heeft de computer kapot en haar eigen boek gaat komende week naar de drukker. Dat gaat natuurlijk voor.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s