Levensherinnering | Met mijn neus in de boeken

Afgelopen woensdag keek ik in de planning en zag het onderwerp voor vandaag: boeken. Ja, ja, daar kan ik wel wat mee, bedacht ik mij.

‘Zit je weer in de boeken?’ of ‘Heb je je boeken met geleerdheid ingepakt?’ Dat zijn dingen die ik met regelmaat hoor wanneer ik binnen kom gelopen. Of wanneer ik letterlijk met mijn neus in de boeken zit. Ik vind het heerlijk om te lezen. En eigenlijk, als je erover nadenk, lees je de hele dag door. Zo heb ik deze tekst een aantal keer doorgelezen, maar je leest nog meer op een dag. Even een kort overzicht:

De kalender (je wilt immers weten welke datum het is), het pak van de hagelslag, het informatiebord op het NS-station, de METRO die je elke dag leest, de studieboeken, een hoofdstuk van je lievelingsboek, dat ene appje dat je aan je vriend(in) laat lezen

Er is natuurlijk een verschil tussen wat je leest. Of dit informatief is of entertainment biedt. Maar wat informatief is, ken net zo goed leuk zijn. Het afgelopen weekend heb ik een korte cursus gekregen voor scouting. Even de uitdagende technieken die hierbij horen prikkelen. Zo heb een bijl in handen gehad en deze gebruikt, hout gezaagd, theorie gehad over vuur, vijf knopen leren leggen en een balk vastgemaakt met touw. Daarna kwamen drie boeken mijn kant op met informatie. Ik kon met mijn neus terug erin. Het is leuk om de basiskennis terug te leren. Want dat is wel even geleden. Komt dan nu de tijd om te laten zien dat ik geen slechte scout ben?

De avond sluit ik af met een heerlijk ontspannend boek. Momenteel ben ik aan het lezen in Het laatste uur van Katherine Howell. Super spannend. Het gaat over een ambulancemedewerker die tijdens een dienst teruggaat naar het verleden. Daarbij vallen door het boek heen een paar doden. Ik kan echt genieten van zo’n thriller.

Nu moet ik dan toch toegeven: ik zit vrij veel in de boeken. En lees met grote regelmaat. Alles komt voorbij. Nu maak ik een einde aan deze blog. Ik ga verder met lezen.


25 reacties op ‘Levensherinnering | Met mijn neus in de boeken

  1. Je leest ongemerkt een stuk meer dan je zou denken inderdaad. Maar even helemaal in een boek verdwijnen vind ik toch wel het fijnste soort lezen.

    Like

  2. Ik zou echt vaker tijd vrij moeten maken om te lezen, doe het echt te weinig. Er ligt weer een heel fijn boek voor me klaar, dus ik denk dat ik er binnenkort maar eens in begin!

    Geliked door 1 persoon

  3. Leuk geschreven…ik heb altijd veel en graag boeken gelezen, maar het laatste jaar lukt dat niet zo goed meer…teveel andere dingen te doen waardoor de rust er niet is, maar gelukkig lees ik de blogpost van deze en gene nog wel 😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s