De Jongen | #32 Het rapport

De jongen zat samen met Izzy en Jaade in hun leslokaal. Ze hadden hun rapport voor zich liggen. Het gele papiertje flikkerde door het zonlicht. De jongen en meisjes gingen staan en Fardi gaf hun een hand. De vaders en moeders van de kinderen zijn ook aanwezig. Eban kreeg een knuffel van zijn vader en Izzy en Jaade kregen een dikke kus van Haitske en Isaac. Ook Athol en Belle kwamen even kijken wat er gebeurde. Alle drie kregen ze een flinke pot gevuld met muntjes. ‘Van de hele familie!’ riep Belle door het lokaal. Eban pakte zijn pot aan en schudde er even mee. ‘Deze is zeker een paar kilo. ‘ zei hij vrolijk.

De moeder van Eban pakte zijn rapport vast en las het nauwkeurig door. Hardop las ze het voor. ‘Een acht voor Nederlands, prima prima, een zes voor Engels, zeven voor Frans en een acht voor Duits. Een tien voor aardrijkskunde, zes voor geschiedenis, negen voor maatschappijleer en een zeven voor economie. Een acht voor wiskunde en biologie. Erg goed gedaan jongen.’ zei Ilona en ze gaf de jongen een kus. ‘Bijna goed gedaan Ilona’, zei de zachte stem van opa Dean. ‘Izzy, Jaade en Eban, jullie mogen nog even met mij mee.’ Eban keek Izzy aan en het drietal volgde opa Dean naar het leslokaal van ringleer. De kamer was volgepakt met kasten en er stonden drie tafeltjes tegen de muur. De rest van de tafeltjes en stoelen waren weggehaald.

Nadat opa Dean had uitgelegd wat ze gingen doen. Stond hun ring roodgloeiend. De kamer baadde in een rood licht en hun ringen gloeiden om hun vingers heen. Eban concentreerde zich en knikte naar een houten uitgesneden beeld van een uil. Het beeld kwam uit de kast gevlogen en bleef op ooghoogte van Eban cirkelen. Hij draaide een rondje en ook Izzy en Jaade lieten dingen cirkelen. Een papieren vliegtuigje cirkelde boven het hoofd van opa Dean. Het vliegtuigje vatte vlam en veranderde in een mooi groen parkietje. Die vrolijk door de kamer floot. Eban haalde meer dingen met zijn ring uit de kast. Allerlei boeken over planeten en landen vlogen door de kamer, maar dat was niet alles. Ook allerlei beeldjes, glazen, waxinelichtjes en opgezette dieren cirkelden door de kamer. Izzy knikte een keer en alles vloog terug naar hun oorspronkelijke plaats.

‘Als laatste gaan we onszelf weer verplaatsen. Je gaat staan, concentreert je diep op waar je naartoe wilt en je draait een rondje. Probeer het maar!’ legde opa uit. Eban, Izzy en Jaade gingen staan met flink wat ruimte tussen hen in  en keken alle drie naar beneden. Het was stil in de kamer en even later draaide Izzy als eerste een rondje. Eban keek haar kant op en zag haar verdwijnen in een gele waas. Eban concentreerde zich diep op het terras, sloot zijn ogen en draaide een rondje. Ook hij verdween, alleen dan in een groene waas. Tollend kwam Eban terecht op het warme gras in de tuin, vlakbij het terras. De jongen ging even liggen en sloot zijn ogen. Achter hem klonk geroezemoes. ‘Hey zo ben jij.  De liefste jongen hier aan mijn zij. Het wordt de hoogste tijd, ja dit moet ik nu kwijt. Met jou heb ik geen seconde spijt. Kom kijk me aan, dan gaan we samen naar de maan.’

Izzy en Jaade verschenen in een gele en blauwe waas naast hem en Eban ging staan. Ze stonden alle drie gericht naar hetzelfde punt. Het punt waar hun hele gezin stond. Samen met opa Dean en oma Eireen, Belle en Athol. Eban keek opzij en zag dat Jaade met de tranen in haar ogen stond. Ze liepen het terras op en bedankte Fardi voor het afgelopen jaar.

De Jongen


14 reacties op ‘De Jongen | #32 Het rapport

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s