Levensherinnering | Terug naar Kerst

Nog drie maanden moeten we wachten tot het grootste feest van het jaar: Kerst. Graag neem ik jullie mee naar een aantal activiteiten die ik heb gedaan tijdens deze feestdagen.

 • Bios. Keer op keer gingen we tweede kerstdag naar een leuke film. Dit eigenlijk al sinds dat ik klein was. Nu gaan we meestal iets anders doen. Wat dacht je van Chinees eten, of naar de wok. Als het maar eten is. Haha.
 • Cadeautjes. Doodzenuwachtig zat ik te wachten tot we zouden beginnen met het open maken van de presents. Elk jaar dijde de stapel een beetje uit. Natuurlijk erg leuk om met een volle tas naar huis te lopen, maar het duurde erg lang voordat iedereen alles had uitgepakt. Nu krijgen we elk jaar een groot cadeau. Woehoe.
 • Gourmetten. Alsof we het net hebben uitgevonden. Ik heb een hele leuke familie waar ik graag mee ga eten. In een tent in de buurt kun je heerlijk gourmetten. Met allerlei soorten vlees. Ik houd van vlees. En van stokbrood met kruidenboter.
 • Bowlen. Deze staat natuurlijk ook in de favorieten. Heel veel mensen gaan bowlen met de feestdagen. Wij kunnen natuurlijk niet achterblijven. Echter ben ik nooit degene die wint. Ik kom niet eens in de buurt.
 • Sfeer. Dat is typisch kerst. De chocolaatjes liggen op de tafel, de lampjes branden door het hele huis (bij ons tenminste)  en de kerstboom geeft zijn eigen sfeer. Heerlijk om te zien dat alles versierd is.

Ik heb even geteld hoor. Het is nog 94 dagen wachten tot Kerst. Och, nog even en dan tuigen we de kerstboom weer op, zingen we de alom bekende liedjes en winkelen we door lichtjes versierde straten. Mijn geluk kan niet meer op. Zal ik alvast beginnen met het maken van mijn wishlist?

Nog 94 dagen de tijd om na te denken wat ik een ander schenken zal.

Terug naar Kerst.


29 reacties op ‘Levensherinnering | Terug naar Kerst

 1. Yessssss ik kijk zo uit naar de kerst! Wat je zegt.. Dat gourmetten haha zo cliché he. Hier ook ieder jaar weer een vaste prik. Enne die wishlist… Dat is wel goeie..

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb ook ontzettend zin in kerst! Bij ons is het een traditie om op kerstavond met de hele familie te eten bij mijn oma. Op 1e en 2e kerstdag naar m’n ouders. Lekker eten en cadeautjes. Het is mijn zoontje zijn eerste kerst, dus extra bijzonder 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik kan er ook nu al mee bezig zijn. Ben heel erg van de kersttradities. Zo maak ik ieder jaar a real english christmas cake en zelf likeur. Deze combi serveert ik alleen met kerst. De cake maak ik 8 weken van te voren en hou ik goed doormiddel van brandy 😋😋😋

  Geliked door 1 persoon

 4. Bowlen en bios heb ik nooit gedaan eigenlijk met kerst, ik gebruik de vrije dagen meestal om te reizen. Maar wanneer ik wel in Nederland ben met kerst dan doen wij ook aan gourmetten, lekker is dat zeg 🙂

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik ben zo iemand die Kerst maar niets vindt. Door omstandigheden voelt het voor mij al sinds kinds een af als een hypocriet en eenzaam feest dat hopelijk snel gepasseerd mag zijn. Dat heeft dan met mijn familiegeschiedenis te maken…. Ik kijk er niet naar uit en ben blij dat de feestdagen gepasseerd zijn. Terug naar het normale leven….

  Het is overigens niet dat ik negatief wil doen… Het is gewoon mijn ervaring en familiegeschiedenis…
  Gelukkig dat er mensen zijn die er wel and kunnen genieten. Ik hoop nog steeds dat ook ooit te kunnen doen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Oh boy, zo snel alweer! Ik houd zeker van kerst maar snap mijn zus ook wel die altijd een mooie trip maakt rond die periode. Het is wel de tijd van veel bezoekjes en als je zoals bij mijn schoonfamilie dan ook nog te maken hebt met veel scheidingen dan is dat best een hoop gestress en geregel 😉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s