De Jongen | #29 De Jongen en zijn vakantieplannen

Het was heet, zo meldde het weerinstituut op een middag begin juli. De jongen zat in zijn zwembroek in de tuin en speelde met de tablet. Hij keek een beetje rond op Google Maps. Over een maand gaan ze op vakantie, naar Empuriabrava. Een mooi en modern dorpje in Spanje. ‘Ik heb er zin in mama!’ , zei hij.  Ilona kwam naast hem zitten op een stoel en verbrandde zichzelf bijna aan de leuning. ‘Zo, wat is die leuning heet. Echt niet normaal.’  Eban keek haar aan en verdiepte zich weer in de kaart.

Na een half uur stond hij op  en liep door de kamer naar de hal, daar was het lekker koel. Hij ging tegen de koude muur zitten en wriemelde de verf van zijn handen af. Hij hoorde een krakend geluid, vast zijn moeder die ging verzitten. Nee, dat kan het niet zijn, bedacht Eban zich. Toen klepperde de brievenbus en belandde een envelop op de welkomstmat. Nieuwsbrief 7 – Familie G. Van Bunder stond er op de enveloppe geschreven. De jongen maakte de envelop open en scande vluchtig de pagina door. De nieuwsbrief van de familie werd al jarenlang gemaakt door Athol, oom Izaac en oom Kjell, die het leuk vonden om elkaar op deze manier te informeren. Vaak trof Eban de nieuwsbrief ook aan op de mail.

Op het nieuwsbrief zat de vlag van de familie. In het midden een paarse zegelring met als achtergrond strepen in het groen en zwart. Een kop in het midden van de nieuwsbrief luidde: Bijeenkomt Gemeenschap van Sant Pere Pescador ontdekt.

Daaronder stond een kort bericht: Leden van de Gemeenschap van SPP zijn in het geheim ontdekt bij een geheime bijeenkomst, zo melden Iris Ireen van de Timp en haar zus uit Frankrijk. De gemeenschap zou onderwerpen hebben besproken als nieuwe leden, verdediging, vakantiegangers en beveiliging van bepaalde personen en plaatsen. Verder kan Isa van de Timp nog melden dat Villa Twintig en Huize Zonnebloem in de gaten worden gehouden. Dit geldt ook voor populaire badplaatsen aan de Costa Brava.

Eban vouwde de nieuwsbrief weer op en gaf hem aan zijn moeder. Die ging ervoor op de bank zitten en las de informatie nauwkeurig. ‘Ik denk dat we onze vakantieplannen moeten aanpassen, Eban. Ik zal dit met pa moeten bespreken.’ Teleurgesteld ging de jongen op de trap zitten. Wat moest hij nou doen?

Die avond zaten ze samen op de bank. Alle drie met hun iPad. Gavin had de nieuwsbrief net gelezen en was op onderzoek uitgegaan. De kamer werd blauw verlicht, er kwam een bericht binnen op de ring van Gavin. ‘Vakantie is geaccepteerd. Wel willen wij vragen om verder Spanje in te trekken of om de andere kant op te gaan.’ ‘Hoe bedoelt hij ‘de vakantie is geaccepteerd’?’ vroeg Eban. ‘Je vader heeft bij Athol een verzoek ingediend of we wel op vakantie kunnen.’ antwoordde zijn moeder hem. ‘We kunnen nu dus wel op vakantie, maar niet naar Empuriabrava. We moeten iets anders zoeken.’ Vulde Gavin haar aan. ‘Ik heb al iets gevonden.’, zei Eban toen. Hij gaf zijn iPad aan zijn moeder en die keek goedkeurend. ‘Een mooi strand en blauwe zee, met een boulevard en ruime plaatsen voor de caravan en m’n tent.’ vertelde hij. Zijn vader kwam ook kijken. ‘Dat is wel ver hoor. Maar gezien de situatie moet dat kunnen. Van mij mag je boeken Ilona.’

Twintig minuten later kwam Ilona bij de jongen op de kamer. Het wit stak heel erg af tegen het zwarte, maar lelijk was het niet. Er stonden nog steeds potten op de planken. ‘Camping is geboekt. Goed gedaan, jongen.’ ‘Dankjewel mam.’

De Jongen en zijn vakantieplannen


24 reacties op ‘De Jongen | #29 De Jongen en zijn vakantieplannen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s