Levensherinneringen | Harry Potter in mijn leven

In dit dertiende artikel van Levensherinneringen ga ik het hebben over mijn liefde voor Harry Potter. Het verhaal begon aan het einde van de basisschool. Toen ik een kaart kreeg waarin stond dat het echt boeken voor mij waren. Even was er een stilte. Waarna ik in de tweede klas van de middelbare school een Harry Potter boek vond in de bibliotheek. Als ik me niet vergis, begon ik met lezen van het tweede deel. Want ja, je weet niet hoe de volgorde is. Prachtig geschreven natuurlijk en het onderwerp spreekt me erg aan. Daarna begon de bliksem.

In no-time raasde ik door de hele serie heen. Daarna kwamen alle films in een rap tempo voorbij. Ondertussen ging ik naar de volgende school. Mijn eigen fantasie nam de overhand. Ik begon met het zelf maken van schoolboeken. Zo zocht ik alles uit over de spreuken en fabriceerde hier mijn eigen boek van. Met alles wat ik hierover kon vinden. Ik denk, dat als ik dit proces nog eens overdoe, ik nog veel verder zou komen. Er is zoveel meer aan informatie bijgekomen. En daarbij, in het Engels zoeken levert uiteraard meer op.

Wat triggert mij in deze wereld?

De magie. De personages. De verschillende verhalen en locaties. Ik vind het allemaal prachtig. Ik kan me zo hierin verdiepen, dat mijn eigen brein de rest overneemt. Dat kunnen we wel stellen, lijkt mij. Harry Potter is in mijn leven geïnfiltreerd. Wanneer het een beetje regenachtig is zou ik maar al te graag mijn toverstok ophouden en Meteomaledictus recantus willen roepen. Uiteraard ken ik deze spreuk uit mijn hoofd.

Rust en kracht

Misschien kan je het je al voorstellen. Het bezig zijn met de aspecten van de magische wereld geeft mij rust. Ik kan mijn gedachten laten gaan over de dingen. Hoe zou ik het doen als ik een tovenaar was? Uiteraard heb ik mijn eigen biografie opgeschreven. Zo ben ik assistent schoolhoofd aan Mechelvieurt Academie voor Magie en geef ik Waarzeggerij. De psychologie van het magische onderwijs.

Kracht kan ik halen uit de citaten die door de serie heen zitten. Uiteraard heb ik een favoriet:

Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.

Harry Potter in mijn leven


19 reacties op ‘Levensherinneringen | Harry Potter in mijn leven

  1. Ik heb ze verslonden destijds. En in het Engels dus bij quizvragen waarin dingen over HP in NL-termen worden gevraagd, krijg ik een enorm vraagteken boven mijn hoofd. Haha… En ik ben ook zo gek op die fantasie werelden!

    Geliked door 1 persoon

  2. Hier ook een grote liefde voor Harry Potter. Ik was 18 en zat toen redelijk in de put. Kon me moeilijk concentreren…. De eerste drie boeken waren toen al uit, de rest moest nog volgen… Enigzins aarzelend, geen enkel boek kon mijn aandacht toen houden. Maar het eerste boek las ik in een ruk uit, ik ging die dag nog naar de bib en haalde het tweede en het derde…. Op even veel dagen had ik ze alle 3 uit… Ondertussen heb ik ze allemaal…. ook de vervolgen enzo…. en las ik ze ook in het Engels natuurlijk. Vlot geschreven, boeiend en hey: moesten er oscars bestaan voor schrijvers en mocht ik beslissen naar wie ze gingen, kreeg Rowling er van mij zeker en vast eentje….. (oh ja, ik vind dit van jou ook leuk en boeiend geschreven! 😉 )

    Geliked door 1 persoon

  3. Door je comment op mijn blog werd ik nieuwsgierig naar wat jij nog meer geschrven had behalve “de jongens”. Ik houd zelf helemaal niet van fantasy maar begrijp wel dat je helemaal op kan gaan in de wereld van een boek. Dit had/heb ik dan alleen met realistische fictie. Ik heb Harry Potter overigens niet gelezen en de films ook niet gezien. Wil ze toch wel eens gaan proberen te lezen denk ik.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s