Column | Het is een melodietje dat ik zing

Het liefste begin ik ’s ochtends in de vroege ochtend met een gulle lach. Het is een melodietje die ik zing. Dat begint wanneer ik wakker word. En nog voordat ik mijn ogen heb geopend. Mijn tanden zijn zichtbaar in een goede lach. Ik sla de dekens van me af en laat de radio brullen door de kamer. Het geeft een fijn gevoel om te beginnen met zingen als de zon net op is en de dag begint. Hoe lang ik ook in bed blijf liggen. Muziek doet mensen goed. Het kan helen, het kan wonden.

Mijn neiging is om alleen vrolijke muziek te luisteren. Daar is iedereen beter mee af. Daarom begin ik de ochtend met échte Hoempapa-muziek. Waar je lekker op kan stampen, de handjes in de lucht kan doen en kan meezingen. Een breed scala aan geluiden vind ik leuk om te horen. Nederlandse artiesten, carnavalnummers of Schlager. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat de muziek van Studio 100 eveneens langskomt. Het doet me deugd om mijn eigen muziek te luisteren. Vooral wanneer er een simpel deuntje onder zit. Ik houd van de nummers die worden gezongen door Dennie Christian, Tino Martin, KLUBBB3, Jan Smit en Guus Meeuwis. Altijd in spanning te wachten wanneer het volgende nummer verschijnt.

Nu je dit leest, denk je waarschijnlijk: luister je geen buitenlandse muziek? Dit is één van de dingen waar ik afgelopen tijd vaker meezit. Het antwoord is van niet. Ik luister niet vaak naar bijvoorbeeld Engelse muziek. Voornamelijk komt dat omdat ik muziek luister voor de gezelligheid, om me te kunnen ontspannen. Een Engels liedje zorgt er dan voor dat het klinkt als een woordenbrei in mijn hoofd. Niet ideaal dus. Daarentegen luister ik wel naar Duitse muziek. Grotendeels komt dit overeen met de echte Nederlandse artiesten. Daar kan ik mee ontspannen. Of mee schreeuwen, het is net hoe je het ziet. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ik met een big smile terug kan naar dromenland.

Het is een melodietje dat ik zing


24 reacties op ‘Column | Het is een melodietje dat ik zing

  1. Wat bijzonder dat je geen engelstalige muziek luistert, zelf luister ik eigenlijk alleen in de auto naar de radio en voor mijn dochters zet ik graag wat Disney liedjes aan op YouTube. Kinderen voor kinderen is ook altijd goed. Luister jij die ook graag haha?

    Geliked door 1 persoon

  2. Helaas ben ik niet echt een ochtendmens om direct vrolijk te zijn en snel uit bed te komen. Wat ik wel altijd doe als ik tijd heb dat als ik wakker word nog ff muziek ga luisteren in bed met mijn oortjes. Veel liefs

    Geliked door 1 persoon

  3. Wat leuk wakker worden! Ik hou ook van muziek zowel Nederlandstalig als Engels. Soms Nick en Simon soms k3( ik heb kleine kinderen is een mooi ecxuus haha) soms rihanna soms pink het is maar net waar ik zin in heb en af en toe komen er ook puur nl artiesten voorbij haha. Ligt gewoon aan mijn bui.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s