Column | Het ruikt hier naar bellenblaas

De hele buurt is uitgelopen naar de speeltuin die een stukje verderop is gesitueerd. Spelende kinderen zijn in grote getale te vinden op de glijbaan en in de schommel. Een groepje beweegt zich vrij in het rond met iets wat lijkt op een plastic stok. Het is een attribuut waarmee je de mooiste en langste bellen kunt maken. Ik loop er naartoe en bekijk de kinderen even. Ze dopen de stok in een sopje en rennen vervolgens snel naar de andere kant van het veld. Zonder enig resultaat.

Als vrijwilliger heb ik meegedaan met het organiseren van een middag voor kinderen. Bij aankomst werden de verschillende onderdelen verdeeld over de vrijwilligers. Ik kreeg het onderdeel bellenblaas. Stiekem was ik hier heel blij mee. Bellenblazen is altijd leuk. Maar hoe houd je dit zo? Wat kun je met bellenblaas? Gelukkig had ik ongeveer een halfuurtje de tijd om voor te bereiden. Daarna zouden de kinderen komen. Mijn spullen nam ik mee naar een hoekje van het terrein waar ik alles neerlegde. Een speciale verpakking met bellenblaas had ik in een van de buizen gedaan samen met de stok. Ik haalde deze eruit waarna de wind vervolgens zelf de bellen blies.

Het mooie weer zorgde voor een redelijke opkomst. Al snel had een groepje blije kinderen mij gevonden. Proberen, proberen, proberen. Die ene, lange bel moet toch een keer lukken. Jongetjes en meisjes waren ondertussen bezig met hun eigen bellen de vrije loop te laten. Op een gegeven moment draai ik rustig om mijn eigen as heen. Ik zat gevangen door mijn eigen bel! Bij de volgende poging liep ik rustig een stukje door de grassprieten heen. Het vervolg was een zevenmeter lange bel. De kinderen sprongen op en probeerden de bel te laten ploffen. De bel was te zwaar en zakte op het gras. Mijn schoenen waren nat door het omverstoten van de verpakking. Het ruikt hier naar bellenblaas.


25 reacties op ‘Column | Het ruikt hier naar bellenblaas

  1. Bellenblazen is erg leuk om te doen en ik blijf me dan ook verwonderen over de mooie kleurtjes die ze hebben als de zon erop staat. Grote bellen zou ik ook wel eens willen proberen, met gewoon spul lukt dat volgens mij niet.

    Geliked door 1 persoon

  2. Bellenblazen is zo leuk! Maakt echt weer even het kind in je wakker! Ik heb een bellenblaasmachine voor mijn driejarige gekocht, maar stiekem vind ik hem zelf het leukste, haha

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s