De Jongen | #23 Kasteel Mechelvieurt

De jongen stapte op de fiets en fietste een eind weg. Hij liet Mechelstein achter zich en kwam uit op een lange weg. Het fietspad was even recht als een potlood en zo zwart als de nacht. Eban trapte stevig door en vijf minuten later sloeg hij rechtsaf.  Het verharde pad veranderde in een klinkerweg en de jongen hobbelde op zijn fiets. Na nog eens tien minuten hobbelen, kwam er een oud en roestig hek tevoorschijn. Eban stopte en drukte op een knopje aan de stenen muren. Een felle lamp ging aan en richtte zich op de groene ring van de jongen. ‘Eban Egan Elof van Bunder, welkom!’, zei een stem vrolijk. De hekken gingen krakend open en de jongen stepte het terrein op. Hij zette zijn fiets in de rekken en liep het bordes op.

Eban stond nu voor kasteel Mechelvieurt. Een mooi en keurig onderhouden kasteel wat nog in goede staat was. De grote zware oude voordeuren gingen open en er kwam een vrouw naar hem toegelopen. De vrouw had opgestoken blond haar, blauwe ogen en een zachte uitdrukking. Haar figuur was normaal en ze droeg een blauwe jurk met bloemetjes. Ze stak haar hand uit en begroette hem vriendelijk. ‘Eban, wat leuk dat je er bent.’, zei de vrouw tegen hem.

‘Goedemorgen, waar moet ik naartoe?’ vroeg de jongen aan de vrouw. Hij schatte haar op ongeveer 25 jaar en ze zag er mooi en verzorgd uit. Zijn jas ging op de kapstok en hij liep met de vrouw door de hal. Aan het einde van de hal was een deur waarachter zich een klein kamertje bevond. Het kamertje was ingericht als kantoor, compleet met telefoon, tablet en computer.

Achter het bureau zat een man, deze was ongeveer 50 jaar oud en had grijze lokken in zijn haren. Eban stelde zich voor en mocht in een stoel gaan zitten. ‘Athol stuurde een briefje met de vraag of wij werk voor jou hebben en dat hebben we.’ zei hij rustig. Hij glimlachte en keek even naar de brief die op het bureau lag. ‘Je werk wordt erg afwisselend, van schoonmaken tot achter het bureau zitten en administratie doen. Ook mag je klanten helpen in ons winkeltje. Het geld dat je hebt verdiend, wordt elke maand naar je overgeschreven.’ ‘Dank u wel, meneer.’, zei Eban vol lof. ‘Zeg maar Christophe.’ ‘Dank u wel Christophe.’, zei Eban en gaf de man een hand.

De deur ging open en de mooie vrouw kwam weer binnen. Ze wenkte hem en deed de deur weer dicht. ‘Ik ben Belladonna.’, zei ze vriendelijk en ze lachte naar hem. Ze gingen een deur door die uitkwam in een andere hal en liepen verder. Ze stopten voor een donkergroene deur en gingen naar binnen. In de kamer stond een bureau, een aantal stoelen en een boekenkast. ‘Voor wie is deze kamer? Of voor wat?’, vroeg de jongen. Belladonna zweeg. Op de grond lag een zwarte smurrie. De smurrie breidde zich uit en reikten zich tot aan de voeten van Belladonna en de jongen. Er verschenen witte puntjes, die zich meteen ontpopten tot kleine wezentjes. Ze waren grijs met wazige groene ogen. Ze keken hen moeilijk aan en hun slungelige armpjes wiebelden. ‘Dit gebeurt er dus in deze kamer. Kijk maar wat er nu gebeurt als ik op m’n fluitje blaas.’ Eban keek naar de wezentjes en toen naar Belladonna, die naast hem stond. Ze blies fel op het fluitje dat ze van onder haar jurk tevoorschijn had gehaald. De ogen van de wezentjes kleurden blauw en hun lichaampjes gingen van grijs naar wit. De kleine poppetjes kwamen naar hun toegelopen en knuffelden hun schoenen en hakken. ‘Normaal gesproken doen ze dit alleen bij mij. Ze vinden je blijkbaar aardig.’ Eban keek trots om zich heen. Samen maakten ze de kamer schoon en verliet Eban het kasteel. Hij fietste weer naar zijn eigen huis in Mechelstein.

De Jongen 23


11 reacties op ‘De Jongen | #23 Kasteel Mechelvieurt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s