Column | Een hele muur vol krant

Ik zie het al voor me. Een eigen huis, een villa, een kasteel. Een gebouw groot genoeg om alle verschillende wensen aan kamers te laten uitkomen. Een kamer waar ik mijn creativiteit in kan opsluiten. Iets waar ik al heel lang aan denk. Het zou een grote ruimte moeten zijn. Het liefste een kamer waar ik me prettig voel en waar ik al mijn hobby’s in kan uitoefenen. Een stoel om te relaxen, een muziekje op de achtergrond en een ezel om op te schilderen. Maar er is iets wat ik heel erg leuk zou vinden. Een hele muur vol krant.

Een krantenkop, twee krantenkoppen

Het lijkt me leuk als iedereen die ik ken een kort artikeltje schrijft. Een artikel speciaal over mij of iets waar ik aan ben gehecht. De muur wordt dan een wand met een hoge emotionele waarde. Dat zou ik een heel erg tof idee vinden. Maar wat schrijven anderen dan op? Dat ik altijd bezig ben met het verzamelen van goede ideeën voor een column? Of dat ik een hele dag kan besteden aan scouting? Of dat ik het leuk vind om mensen te plagen? Ik heb geen idee wat anderen zouden opschrijven, maar ik denk dat het hierbij in de buurt komt. Genoeg artikelen om de muur op te vullen zullen het niet worden. Dan maar kopiëren en de hele muur volplakken. Een erg creatief project waar anderen graag voor gaan staan om mijn muur te ‘lezen’.

Nieuwe tijdinvulling

Veel tijd zal het wel kosten. Mensen vragen om een stukje en dan de redacteur uithangen. Dat doen ze bij de recherche toch ook? Bij hun bureaus hangen ook de hele wanden vol met krantenknipsels. Waar ze uiteindelijk, tien jaar later, nog steeds niks mee hebben opgelost. Op mijn muur zou dat een leuke toevoeging zijn. Tussendoor allerlei puzzels en quizvragen. Natuurlijk kun je die dan ook aanleveren. Iemand anders kan dan jouw vraag beantwoorden. Op mijn muur.

Een hele muur vol krant


21 reacties op ‘Column | Een hele muur vol krant

 1. Wat een super tof idee! Ik was ooit ergens waar ze een wc hadden waar je zelf de muren kon vol tekenen, met stiften. Maar dit is ook echt super leuk!

  Like

 2. Als je toch bezig bent, wens voor mij dan ook even zo’n paleis 🙂
  Toen ik bij mijn ouders woonde gingen we verbouwen, een half jaar lang mocht alles op de muur geschreven worden. Was zo gaaf, zonde om weg te moeten halen eigenlijk. Leuk idee, waarom begin je niet op het toilet! Liefs Josine

  Like

 3. Wat een leuk idee. Lekker positief ook! Zoiets zou ook wel iets voor mij zijn. Mensen mogen ook wel vaker aaardige dingen over elkaar zeggen of schrijven. Dat is gewoon fijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s