De Jongen | #12 De Jongen en zijn thuis

Gavin, de vader van de jongen zat met zijn hoofd gebogen aan de waterkant van de IJssel. Achter hem stond de jongen naar zijn vader te kijken. Een half uur lang bleven ze in dezelfde positie zitten. Toen stond de man op en keek de jongen aan. In zijn zwarte haren kwamen grijze lokken, zijn groene ogen waren dezelfde als van zijn zoon. De beste man was alleen iets korter, hij werd geschat op ongeveer 1 meter 80. Hij klopte zijn zoon op de schouder en liep langs hem heen. ‘Kom  je nog? We gaan naar huis?’ riep vader enkele meters verder naar zijn zoon. De jongen rende een paar meter en liep dan over het grindpad terug naast zijn vader.

Thuis aangekomen gingen ze in de woonkamer zitten. De woonkamer was gezellig en er stond een zachte melodie op. Het rook lekker want moeder had broodjes gebakken. Lekkere broodjes uit de oven. Ze haalde de broodjes op met haar ring. Ze verschenen op het dienblad dat op de kleine ronde tafel stond en de jongen viel meteen aan. Toen hij klaar was, likte hij zijn vingers af en gaf zijn moeder een kus. Die bloosde en liep de keuken uit in haar gele zonnebloemoutfit. De jongen liep de andere kant op, de woonkamer uit en de gang in. In die gang was een trap naar beneden en boven, maar ook nog een andere interessante deur. De deur zat precies tegenover de trap en had een oude merkwaardige uitstraling.

De jongen drukte zijn ring tegen het sleutelgat en de deur ging krakend open. Hij stapte binnen en het eerste wat hij zag waren de lopende banden die waren afgeladen met snoep en chocolade. Hij liep tussen de banden door naar achteren. Hij kwam langs de chocolade en bananensnoepjes en ook langs de karamel. In een hoekje zat ze dan. Ze lachte toen ze hem zag. Het was Camelia, de vriendin van de jongen. Haar blonde haren golfden over haar lichaam. Ze stond op en omhelsde de jongen. Hij omhelsde haar ook en gaf haar een dikke kus op haar mond. Hand in hand liepen ze verder door de tuin van het snoep. Om en om gaven ze elkaar een kus op de wang en het was erg gezellig die middag. Ze vulden zichzelf met alle soorten snoepjes die daar werden gefabriceerd.

Die avond lagen Camelia en de jongen samen in bed. Gezellig en warm knuffelden ze elkaar onder de dekens. Zij legde haar hand op de borst van de jongen en ging tegen hem aan liggen. Zo vielen ze in slaap en werd het langzaam donker buiten.

De Jongen (3)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s