De Jongen | #7 De Jongen en de aardbeienmoes

Vandaag het zevende deel van mijn eigen geschreven serie. Wil je de serie vanaf het begin lezen? Klik dan hier voor deel 1. 


Vorige week werden de jongen en Camelia 7. De jongen en de aardbeienmoesaangevallen door zijn door hem zelf gefabriceerde oogbollen. De oogbollen kregen een rode gloed in hun ogen en begonnen hen aan te vallen. Wat was het resultaat? Camelia en de jongen zaten vol met krassen en sneeën. Ook hadden ze verschillende kleuren ‘blauwe’ plekken van het stoten tegen de harde oogbollen aan. De kleuren gingen over van blauw, naar paars en van paars naar lichtzwart. ‘Hoe krijgen we die lelijke plekken weg?’, vroeg Camelia zacht. Ze zaten in de kamer van de jongen. De kamer was nu opgeruimd, maar de potten bevatten nog steeds dezelfde slijmerige smurrie met hun gelige kleur. ‘Ik weet het niet, ik denk dat we dat moeten gaan vragen in Villa Veertig’, zei de jongen.

Dit keer regende het onderweg naar de villa. Ze staken de weg over en vervolgden hun weg naar het bos. Na een half uur lopen doemden de eerste bomen voor hen op. Ze trokken hun regenjassen extra hoog dicht en liepen weer verder naar het bos. Ze sloegen rechtsaf. Het verharde pad verdween en werd zand. Het pad liep zigzaggend tussen de bomen door en na een half uur doemde Villa Veertig op tussen de bomen. De jongen plaatste zijn ring tegen het oog in de steen en ze gingen naar binnen.  De lantaarns flikkerden zachtjes en het pad naar de voordeur werd minimaal verlicht.

De deuren sprongen open en Belle, de overovergrootoma van de jongen, kwam aangelopen. ‘O, mijn jongen. Wat is er gebeurd? Ga zitten, ga zitten.’ De jongen en Camelia gingen in de luxe grijze fauteuils zitten en kregen thee met koekjes. Ze dronken de aardbeienthee op en aten van de verschillende soorten koekjes. Er waren schuimkoeken, zoethoutkoeken, aardbeienkoekjes en chocoladekoeken. Allemaal zelf gemaakt door oma. ‘Oma houdt van bakken’, fluisterde de jongen in het oor van Camelia. Camelia grinnikte en keek naar de deur. Belle kwam binnengelopen en zei dat ze haar moesten volgen.

Ze volgden oma de kamer uit en kwamen weer in de rode hal met groene glas-in-loodramen. Oma deed met haar ring de vijfde deur links open en ze gingen naar binnen. Het was een lichte kamer waar een aantal bedden stonden. In drie van de bedden lagen mensen te rusten. Het was een kleine hospice. ‘Kleedt jullie uit en ga op een bed liggen.’ zei oma duidelijk verstaanbaar. ‘Uhh, wat zei u?’, zei Camelia geschokt. ‘Kleedt je uit en ga op bed liggen’, herhaalde oma. ‘Maar…’ ‘Je kunt de gordijnen dicht doen Camelia’, raadde de jongen haar aan. ‘Oh.’

Camelia en de jongen gingen ieder naast een bed staan en deden de gordijnen dicht. Ze kleedden zich uit en even later kwam Belle aan met een pot met aardbeienmoes. De jongen had verschillende plekken op zijn benen en armen, welke vreselijk pijn deden. Camelia had dezelfde soort blauwe plekken, maar dan op haar borst, polsen en in haar nek. Belle smeerde de benen van de jongen in met de aardbeienmoes en langzaam, heel langzaam verdwenen de pijnlijke plekken en kwamen weer stukjes gezonde huid tevoorschijn. Ook bij Camelia ging het langzaam. Hoewel zij zelf haar borst insmeerde met de kleverige aardbeiensmurrie. Na een uurtje waren de meeste pijnlijke plekken genezen en waren een aantal sneeën minder geworden. De jongen en Camelia konden weer gewoon lopen, zonder pijn te voelen. Alleen waren in hun armen nog sneeën te zien.

Die nacht bleven ze in Villa Veertig slapen. Voor het slapen gaan, keek de jongen om het gordijn bij het bed van Camelia. Hij stapte haar ruimte in, die verlicht werd door kleine lichtgevende vlindertjes die aan de rails hingen. Hij boog zich over haar gezicht en gaf een dikke kus. Hij liep terug naar zijn eigen bed en viel snel in slaap.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s