Vuurdoop met scouting

Roermond, juli-augustus 2010dsc02797

Het was vroeg in de morgen toen we aankwamen bij het clubhuis. Een groepje scouts stonden al klaar met hun ouders en ook de leiding was aanwezig. Een paar woorden werden uitgewisseld, waarnaar we begonnen met de spullen inladen in de auto’s en aanhanger. Tenten, tafels, tandenborstels, alles moest mee. Als 14/15-jarige jongens namen we afscheid van onze ouders en andere familieleden en stapten de auto. Met lachende gezichten keken we een tiendaags feest tegemoet.

Tien dagen voor het eerst weg zonder papa en mama, wat een feest! Aan het eind van de dag was ons kamp opgezet en hadden we een volle buik. We liepen Roermond in om te kijken hoe het eruit zag. Alleen hebben we van het stadje niet veel gezien. Het enige wat we zagen waren groene, beige, rode en een beetje blauwe blousejes. Heel Roermond zat vol met scouts.

dsc02770De dagen van de JubJam100 vlogen voorbij. De activiteiten die ik deed variee
rden van een fluitkoord knopen, 100% Hike, Crea Doe en vooral heel veel lol met elkaar. Een belangrijk element in het leven is om elkaar te accepteren en te laten gaan waar nodig. Zo tover je op ieders gezicht wel een lach. En dat is nou juist een belangrijk element op zo’n groot en lang kamp. Wanneer je zolang met elkaar optrekt kom je jezelf vanzelf een keer tegen. De JubJam was voor mij daarom een vuurdoop. Iets wat ik voor het eerst echt meemaakte. Het was een fantastische ervaring die ik niet snel zal vergeten. Ik had het niet willen missen!

Advertenties

4 thoughts on “Vuurdoop met scouting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s